“Hensigten med den osteopatiske behandling er altid at skabe optimal funktion af kroppens dele.”
HVAD ER EN OSTEOPAT?
Uddannelse og behandlingsteknikker
En osteopat har en 4 – 6 årig videreuddannelse for læger, kiropraktorer og fysioterapeuter bag sig. De fleste osteopater i foreningen Danske Osteopater har afsluttet en 5 årig deltidsuddannelse og har derved en DO grad, da de i forvejen er uddannede og autoriserede fysioterapeuter. Nogle osteopater har gået videre og taget en bachelor - BSc. Ost. eller masterniveau- M.Ost ved anerkendte skoler i Europa.Uddannelsen til osteopat tager udgangspunkt i en omfattende teoretisk undervisning i de klassiske medicinske fag som bl.a. anatomi, fysiologi, biomekanik, neurologi, embryologi, patalogi/sygdomslære og samtidig superviseret, praktisk undervisning i specifikke undersøgelses- og behandlingsteknikker. En osteopat råder derfor over mange forskellige manuelle teknikker.Hvilke teknikker der bruges til din behandling er afhængig af hvilken problemstilling du døjer med.
Behandlingsteknikkerne kan være manipulation eller mobilisering af kroppens led, behandling af fascievævet(det tynde bindevæv), behandling af kraniet samt forskellige strækteknikker.
Derfor skal du vælge en osteopat med titlen M.R.O.DK
Osteopat er ikke en beskyttet titel så den beskyttede titel Osteopat M.R.O.DK er din garanti for en høj faglig standard og samtidig, at en osteopat er færdiguddannet fra en anerkendt skole. Osteopati er statsautoriseret i over 20 lande bl.a. USA, England, Australien, New Zealand, Finland, Belgien, Luxemborg og Island. Osteopati er endnu ikke en autoriseret behandlingsform i Danmark, men dette arbejder foreningen Danske Osteopater for at det bliver. Et vigtigt skridt på vejen er at Sygeforsikringen Danmark pr 1/1-2018 gav tilskud til osteopati.